Agykalandok

Home » Agykalandok

Agykalandok munkafüzet​

Szemléletformáló munkafüzetünk alsós gyerekeknek készült. A gyerekek egy mesén keresztül fedezhetik fel a különbözőségekben rejlő erőt, majd osztályközösségként is megtapasztalhatják annak előnyeit, hogy mindenki másban ügyes és mást tud hozzátenni a csapat sikeréhez. A kiadvány tele van olyan feladatokkal, mely során a gyerekek jobban megismerik egymást és önmagukat is. A mesét is itt tudják követni alkalomról, almalomra.

Agykalandok tanári kézikönyv

A szemléletformáló foglalkozásokhoz kapcsolódó játékok gyűjteménye található a kiadványban, foglalkozástervbe rendezve. Így könnyen átlátható és kezelhető mindenki számára. A kilenc témát színkóddal különítettük el és arra is javaslatot adtunk, hogy mely játékokat érdemes mindenképpen végigvinni.

A foglalkozást – a meséhez hasonlóan – egy szabadulószobás játék keretébe foglaltuk, így minden témakört egy csoportos megfejtéssel zárnak a gyerekek, mely segíti őket a következő szintre és ezzel együtt a végső megoldáshoz. A szabadulószobás feladványok és megfejtésük szintén ebben a kézikönyvben találhatók.

Mellékletek

A munkafüzet mellékletei tölthetőek le itt, szerkeszthető és PDF formátumban.

Mellékletek PDF verzió

Az összeállított mellékletek találhatóak itt, egy PDF dokumentumba rendezve. Ez nem szerkeszthető változat.

Mellékletek szerkeszthető változat

Minden osztály, minden gyerek más és más. Az osztály tanulóira szabható mellékletek találhatók itt. Néhány feladatnál fontosak a jelölések, mert ezek biztosítják a szabadulószobás megfejtést, ezekre érdemes figyelni a változtatás során.